Napadač iz New Yorka u punom vagonu ispalio 33 hica i dvije dimne bombe, još je u bijegu

Napad u vagonu

Napadač koji je u njujorškom metrou u Brooklynu otvorio vatru u prepunom vagonu i tom prilikom povrijedio 20 ljudi još uvijek je u bijegu, a za njim je u toku velika potraga.

Nepoznata osoba je jučer u vagonu podzemne željeznice ispalila dvije dimne bombe, a zatim i otvorila vatru. Tom prilikom povrijeđeno je najmanje 20 ljudi, a prema dosadašnjim informacijama niko nije ubijen. Policija je kazala kako očekuju da će sve žrtve preživjeti ozljede uprkos tome što su neki u kritičnom stanju.

Ukupno 33 metka ispaljena su iz poluatomatskog pištolja Glock 9 mm, koji je kasnije pronađen zajedno s tri proširena spremnika streljiva, sjekirom i spremnikom benzina.

Krivac je odmah pobjegao s mjesta zločina, a policija pretpostavlja da je djelovao sam. Motiv napada još uvijek nije poznat, no velika potraga je u toku.

Vlasti nude nagradu od 50.000 dolara za informacije koje bi dovele do uhićenja osumnjičenog za pucnjavu u Brooklynu. A navode da je riječ o muškarcu krupne građe, koji je u momentu pucnjave na sebi imao narandžasti prsluk, sivu trenerku, zelenu kacigu i hiruršku masku.

Kombi koji je povezan s pucnjavom je kasnije pronađen u Brooklyinu. Policija je objavila fotografiju muškarca za kojeg su kazali da je osoba od interesa, a čiji je pronađeni kombi.

IZVOR: KLIX

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)