Pire krompir je omiljeni prilog, ali vjerovatno ne znate da, prilikom njegove pripreme, pravite jednu veliku grešku.
Ali, da biste napravili dobar pire krompir, potrebno je da znate jednu važnu stvar.
Naime, većina griješi u jednoj "sitnici".
Nije ga teško napraviti, to svi znaju, a bez putera i mlijeka on ne bi bio tako kremast i dovoljno "mokar".
Međutim, ono što većina ne zna jeste da je potrebno da mlijeko ima određenu temperaturu da bi pire krompir bio baš onakav kakav treba da bude.
Početnici i neiskusne domaćice uglavnom uzimaju hladno mlijeko iz frižidera i sipaju ga direktno u krompir. U tome i jeste najveća greška. Mlijeko ne smije da bude hladno. Da bi krompir bio ukusan i kako ne bi promijenio temperaturu, potrebno je da mlijeko bude sobne temperature, ili malo zagrijano.
Zapamtite, za dobar pire krompir važna su dva faktora: prvi je vrsta krompira, a drugi je temperatura pripreme.
Odali smo vam ovu malu caku iskusnih domaćica, a na vama je samo da uživate u njegovom ukusu.
Pročitajte više: Recept: Halva je tradicionalna slastica koja se priprema uoči mubarek dana