Za ovaj recept, by naturally_sweet_life, neodoljivi cheesecake, potrebno je:
Za podlogu:
časa bademovog brašna
½ čaše zobenog brašna
1 supena kašika nezaslađenog kakaa
Prstohvat soli
40 grama tamne čokolade min 85% kakaa, bez dodatka šećera (usitnjena u blenderu ili isjeckana nožem)
1 supena kašika maslinovog ili kokosovog ulja
2 supene kašike vode + 1 čajna kašikica crne kafe
Za kremu:
400 grama krem sira po vlastitom izboru
3 supene kašike eritritola (ili nekog drugog zaslađivača)
1 jaje srednje veličine
Za čokoladnu glazuru:
100 grama tamne čokolade + čajna kašikica kokos ili maslinovog ulja
Priprema:
Pećnicu zagrijati na 170 stepeni. Pleh obložiti pek papirom. Sastojke za podlogu sjediniti, te ravnomjerno raspodjeliti u pleh. Sastojke za kremu, sobne temperature lagano izmješati da se povežu, te izliti preko podloge. Peći 20 minuta, a zatim smanjiti temperaturu na 150 stepeni i peći još dodatnih 25 minuta.
Prilikom pečenja u pećnicu dodati manju posudu s vodom i na taj način krema nece popucati.
Izvaditi iz pećnice i ohladiti na sobnoj temperaturi. Zatim ostaviti u frižider 2-3 sata.
Nakon hlađenje rastopiti čokoladu i blago rashlađenu, ne vrelu, preliti preko kreme.
Ostaviti da se čokolada stegne i vaš cheesecake je gotov!
Budite zdravi i pazite šta unosite u svoj organizam.
Prijatno!