SAD od 6. decembra mijenja uslove za sve putnike koji dolaze avionom

SAD mijenja uslove na granici

Foto:Air USA

Svi putnici koji dolaze avionom u dobi od dvije i više godina od 6.decembra , neovisno o nacionalnosti ili statusu cijepljenja, moraju pokazati dokumentaciju o negativnom nalazu testa na korona virus ne stariji od 24sata prije polaska leta u Sjedinjene Države.

Prije nego što se putnici ukrcaju na let, moraju pokazati svoj negativni rezultat testa avio kompaniji. To uključuje sve putnike, državljane SAD-a, zakonite stalne stanovnike (LPR) i strane državljane.

Ukoliko ste se nedavno oporavili od COVID-19, umjesto toga možete putovati s dokumentacijom o oporavku od COVID-19 (tj. vaš pozitivan rezultat testa na virus COVID-19 na uzorku uzetom ne više od 90 dana prije polaska leta iz strane zemlje, i pismo licenciranog pružatelja zdravstvenih usluga ili službenika javnog zdravstva u kojem se navodi da ste dobili dozvolu za putovanje).

Izuzeća će se razmatrati na iznimno ograničenoj osnovi. Posjetite CDC za više informacija o  izuzećima i  zahtjev za dokaz o negativnom testu na COVID-19 ili oporavku od COVID-19, uključujući vrste prihvaćenih testova za sve avio putnike koji dolaze u Sjedinjene Američke Države.

Pratite nas na Facebook Akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)