Akter.ba

Popularni novinar poziva na proteste: Protiv vakcinacije nemam apsolutno ništa ali imam protiv protuzakonite prisile

Popularni novinar poziva na prosvjede

Popularni novinar Boris Mišević pozvao je građane da protestuju protiv, kako kaže, “protuzakonite prisile na vakcinaciju”. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Ajmo sada svi! Do sada nisam zvao na prosvjede ali sada je 5 do 12 ljudi. Ja ću doći sa svojom obitelji kao obični građanin ove države koji protiv cijepljenja nema apsolutno ništa ali imam protiv protuzakonite prisile koja je najavljena. Ovo ne smije proći. Bijeli tihi marš u Zagrebu. Nedjelja 14.11.2021. U 15 sati

Mjesto održavanja: Trg Francuske republike u Zagrebu

Pokažimo da smo protiv podjela u društvu i protiv diskriminacije svih koji nemaju covid potvrdu. Pozovite svoje prijatelje, porodicu, radne kolege da nam se pridruže.

Dodjimo u bijeloj odjeći, sa svijećama, lampicama, lampionima, bakljama, već prema inspiraciji…MOLIM VAS da poštujete da se okupljanje zove Bijeli TIHI marš što je samo po sebi poruka, pa se transparenti, zastave i nikakvi natpisi neće se tolerirati.

Bez uzvikivanja, bez nasilja, mirno, u bijelom dodjite na dogovoreni dan i iskažite nezadovoljstvo podjelama u društvu i diskriminaciji. Ovo nije protiv cijepljenja nego je protiv prisile i uvjetovanja cijepljenjem”, napisao je Mišević.

Pročitajte više: Protesti ispred Američke ambasade u Sarajevu

Pratite nas na Facebook akter.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)