Šampinjoni su vrlo cijenjeni u kuhinjama širom svijeta. Niskokalorični su, zdravi i nutritivno bogati, a u isto vrijeme jednostavni za pripremu i savršeno se slažu uz sve vrste jela
Potrebno je:
- 1 kg šampinjona
- 2 česna bijelog luka
- 2 kašičice kima
- 2 kašičice origana
- 50 g putera
- 100 ml suvog bijelog vina
- so, biber
- peršun
Priprema:
Na srednjoj temperaturi u tavi zagrijjte puter, pa dodajte izgnječen bijeli luk, šampinjone isjeckane na deblje listiće, origano i kim. Posolite i pobiberite po ukusu. Neka se sve dinsta otprilike 15 minuta, pa ulijte vino. Ostavite da se još dinsta, dok vino ne ispari. Gotov prilog od šampinjona prije služenja pospite sjeckanim svježim ili suvim peršunom.
Pročitajte više: Recept: Pečeni kupus iz rerne sa prelivom