Recept: Pečeni kupus iz rerne sa prelivom

Iako je veoma zdravo povrće, mnogi ne vole ukus kuhanog kupusa, ali pečeni slatki kupus je potpuno drugačija priča. Kada se ispeče, kupus postaje blago hrskav. Idealan je obrok i za vegeterijance.

Sastojci:

  • 1 svježi kupus srednje veličine
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so
  • biber

Sastojci za preliv:

  • 4 kašike neslanog putera
  • 1 kašika bijelog luka u prahu (oko 4 česna)
  • 1 kašika svježe cijeđenog limunovog soka
  • so, biber

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni Celzijusa. Očistiti kupus i isjeći ga na osam dijelova.

Isječene kriške kupusa premazati sa obje strane maslinovim uljem, pa posloliti i posuti crnim mljevenim biberom.

Staviti kriške kupusa u pleh prekriven papirom za pečenje. Peći jednu stranu kupusa oko 20 minuta, a zatim okrenite i vratite u rernu pa pecite drugu stranu oko 20 minuta. Kupus je pečen kada blago porumeni.

Stavite puter u šerpu za kuvanje i istopite ga na srednjoj temperaturi. zatim dodajte beli luk i mešajte dok smesa ne dobije zlatkastu boju. Sklonite sa šporeta i dodajte limunov sok i alevu papriku. Promješajte preliv i nanesite ga preko kupusa (sa obje strane kriške) prije serviranja.

Prijatno!

Pročitajte više: Recept dana: Grah iz rerne

Pratite nas na Facebook akter.ba: https://www.facebook.com/www.akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)