Recept: Pileći paprikaš s krompirom

Pileći paprikaš je jedno posabno jelo koje ima mađarske korjene. Na našim prostorima rado se priprema i jede. Pileći paprikaš štiti od bolesti, jača tijelo i poboljšava varenje. Probajte spremiti svoj paprikaš po ovom receptu.

Sastojci

Potrebno je:

  • 1 pile
  • 1 kg krompira
  • 1 dl ulja
  • 1 šargarepa
  • 1 paradajz
  • 1 kašičina paradajza iz tube
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 paprika
  • aleva paprika
  • peršunov list
  • mleveni biber
  • so

Priprema

  1. Očišćeno pile isjeći na komade i oprati.
  2. Na zagrejanom ulju ili puteru propržiti sitno isjeckan crni luk, dodati na kolutove isječenu mrkvu, isječenu papriku, meso, posoliti po ukusu, sipati pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode.
  3. Kada je meso upola kuhano dodati kašičicu paradajza iz tube, malo aleve naprike, očišćen i na kocke isječen krompir, naliti pola litra vode i sve zajedno kuhati dok ne bude gotovo.
  4. Kuhan paprikaš skinuti sa vatre, umješati pola kašičice sitno isjeckanog peršunovog lista i malo mljevenog bibera.

Prijatno!

Pročitajte više: Recept: Tjestenina sa špinatom i graškom

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)