ISPRAVAK: Nakon Messijevog dolaska porast pratitelja na službenoj stranici PSG-a se desio, ali se nije udvostručio

Nakon Messijevog dolaska broj pratitelja PSG-a na Instagramu se značajno povećao
Foto: EPA - EFE

ISPRAVKA (26. AVGUST 2021.)

U tekstu koji smo uradili 12. avgusta 2021 godine prenijeli smo informaciju da su se pratitelji na Instagram profilu Paris Saint Germaina od dolaska Messija udvostručili, uz neprovjerenu informaciju.

U nastavku objavljujemo tekst Raskrinkavanja sa tačnim informacijama:

Messi je zvanično ugovor sa novim klubom potpisao 10. augusta, dok je već 5. augusta bilo zvanično potvrđeno da karijeru neće nastaviti u Barceloni.

Prema podacima sa CrowdTangle-a, broj pratioca na Instagram profilu PSG-a je u periodu od 5.8.2021. do 13.8.2021. povećan za 8.22 miliona – sa 37.729.575 na dan 5.11.2021. na 45.947.784 u trenutku pisanja ove analize na dan 13.8.2021.

Na dan kada je transfer Argentinca ozvaničen, PSG dakle nije imao 19.8 miliona pratitelja kako se tvrdi, nego 41.8 miliona. Na dan transfera, ali i dan kasnije, ovaj profil jeste zabilježio značajan rast od više od 5.5 miliona pratitelja, ali se taj broj zasigurno nije udvostručio.

Tekst iznad izvučen je iz izvornog članka raskrinkavanje.ba (LINK)

Unesene izmjene sa tačnom informacijom nalaze se u posljednjem pasusu našeg članka:

Sudbina Lionela Messija je jučer i definitivno postala poznata javnosti, a dodatna potvrda je stigla na press konferenciji.

Transfer Argentinca u Paris Saint Germain, uz sve fudbalske beneficije, Parižanima donosi i veliki porast popularnosti. To se ponajbolje vidi na primjeru zvaničnog Instagram profila pariškog kluba.

Prije Leovog dolaska, PSG je imao 41,8 miliona pratitelja, a profil PSG-a na Instagramu je na dan dolaska Messija i dan kasnije, zabilježio značajan rast od više od 5,5 miliona pratitelja. Ali, taj se broj zasigurno nije udvostručio.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)