Engleske škole poručile đacima: Dođite kasnije, uživajte u utakmici

Engleski tim borit će se u svom prvom velikom finalu nakon osvajanja Svjetskog kupa 1966.

Djeca koja vole nogomet će, u nekim engleskim školama u ponedjeljak ujutro, moći doći kasnije na nastavu kako bi mogla ostati budna i u nedjelju navečer gledati Englesku protiv Italije u finalu turnira Euro 2020.

Engleski tim borit će se u svom prvom velikom finalu nakon osvajanja Svjetskog kupa 1966., što je jedinstveno iskustvo u životu, ne samo za školsku djecu, već i za mnoge njihove roditelje. Međutim, početak utakmice u 20 sati po lokalnom vremenu  roditeljima znači dilemu: pokušati svoju uzbuđenu djecu odvesti u krevet prije utakmice ili ih pustiti da gledaju i rizikuju umoran ponedjeljak? 

U obavijestima za roditelje učenika, direktori nekoliko škola pokušali su malo olakšati taj izbor nudeći neobavezni početak nastave u 10.30 sati po lokalnom vremenu. 

- Radije bismo da djeca budu odmorna i u školi spremna za učenje, nego cijeli dan odsutna ili mrzovoljna! - stoji u pismu roditeljima čija djeca pohađaju osnovnu školu Birklands u Mansfieldu, u centralnoj Engleskoj. 

- Neka gledaju, razgovaraju o timskom radu, motivaciji, otpornosti i možda razočaranju. Ovo je prilika za učenje - objašnjava se u pismu. 

Dobre vijesti za učenike ni tu možda neće završiti. Nakon polufinalne pobjede u srijedu nad Danskom, peticija kojom se traži državni praznik ako Engleska pobijedi prikupila je više od 300.000 potpisa. 

IZVOR. AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)