POVRĆE IDEALNO ZA TOPLE LJETNE DANE: UKUSNA JUHA

Hladna juha od svježe rajčice i drugog sirovog povrća idealna je za tople ljetne dane. Osim kao osvježenje, to jelo služi i kao svojevrsni aperitiv jer potiče rad žlijezda slinovnica i priprema vas na slastan drugi obrok.

Sastojci: 4 rajska rajčice Kumato, 5 rajčica Campari, 4 rajčice Harmony, 1 svježi krastavac, 2 čehna bijelog luka, 1 crvena paprika, 6-7 listića bosiljka, maslinovo ulje, 2 kašike aceta basamica, so, biber.

Priprema:

1. Sve povrće narežite na komadiće, a krastavcima najprije odstranite sjemenke.
2. Stavite u blender, dodajte bosiljak, so i biber po želji te izmiksajte u glatku juhu.
3. Dodajte dvije kašike maslinova ulja i dvije aceta balsamica te blendajte još kratko.
4. Poslužite s nekoliko kapi maslinova ulja.

IZVOR: KUHARICA

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)