Akter.ba

Zdravo i ukusno bezglutensko jelo: Špageti od tikvica

Špageti od tikvica

Sezona tikvica traje od juna do augusta, ali ovo ukusno povrće može se naći na jelovniku tokom cijele godine.

Danas vam donosimo još jedno zdravo, ali i zanimljivo jelo. Možete se lijepo zabavlljati dok pripremate vaš ručak.

Napravite špagete od tikvica. Odlična alternativa tjestenini, ali i nešto novo i bez glutena u vašoj prehrani.

Pomoću rezača za povrće narežite tikvice u obliku špageta. Ovakve špagete možete kombinirati s umacima koje ste pravili uz tjesteninu. Ako želite, špagete od tikvica možete skuhati u slanoj vodi te nakon toga preliti umakom ili dodati malo soli, maslinovo ulje te pustiti da se marinira i onda pomiješati s umakom. Paziti da se ne prekuhaju. Dovoljno je 5 -7 minuta kuhanja. Tikvice su jelo koje se može jesti i sirovo, tako da nije potrebno previše kuhanja.

Prijatno!

Pratite nas na facebook akter.ba

Pročitaj više: Recept: Brza salata s tunom za tople ljetne dane

One thought on “Zdravo i ukusno bezglutensko jelo: Špageti od tikvica

  1. I am really impressed along with your writing abilities as smartly as with the layout to your blog. Is that this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway stay up the nice high quality writing, it is rare to look a great weblog like this one nowadays!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)