Vrijeme pripreme: 15 min, za 2 osobe
Ljeti nam prija laganija hrana bez obzira u kojem dijelu dana, doručak, ručak ili večera. Bitno je da je nešto lagano što na velikim vrućinama neće dodatno opteretiti naš sistem za varenje.
Ovaj recept će vam sigurno prijati u ljetnim danima. Lagan obrok koji se brzo sprema.
Vrlo je jednostavne pripreme i dekorativnog izgleda.
To je lagana salata od tune. Sigurni smo da će od sada ova salata postati neodoljivo jelo na vašem stolu.
Sastojci:
2 limenke Eva tuna fileti u biljnom ulju,
1 svježi paradajz
100 g svježeg krastavca,
1 svježa crvena paprika,
50 g ljubičastog luka,
3 kašike maslinova ulja,
2 kašike aceto balsamica,
sol, Vegeta Maestro šareni biber,
1 kašika nasjeckanog bosiljka
Priprema:
Limenke tune otvorite, ocijedite i stavite u posudu. Dodajte paradajz narezan na kocke koji ste predhodno ogulili i odstranili mu sjemenke, oguljene krastavce narezane na ploške i papriku narezanu na sitnije kockice, sitno narezani ljubičasti luk, maslinovo ulje, aceto te lagano posolite i pobiberite. Sve dobro izmiješajte i držite poklopljeno u frižideru do posluživanja.
Poslužite posuto nasjeckanim bosiljkom. Salatu možete obogatiti grahoricama iz limenke.
Prijatno!
Pročitaj više: Napitak koji popravlja krvnu sliku i vraća energiju