Visoke razine antioksidanta pomažu u zaštiti tjelesnih stanica od oksidativnog stresa
Grožđe često ima lošu reputaciju jer je slatkog okusa, ali je ovo voće zapravo vrlo hranjivo. Sadrži razne antioksidativne fitonutrijente, uključujući stilbene, flavonole, fenolne kiseline i karotenoide, kažu stručnjaci.
Ove visoke razine antioksidanta pomažu u zaštiti tjelesnih stanica od oksidativnog stresa, ali najbolje je da ovo voće jedete cijelo, a ne u obliku soka. Imajte na umu da se većina antioksidanta u grožđu nalazi u koži i sjemenkama ploda.
Također, prepuno je vitamina C, K i kalija koji pomažu u održavanju zdravlja kože, kostiju i srca. Jedna čaša grožđa osigurava približno 27 posto dnevnog unosa vitamina C, koji podržava vaš imunološki sistem, pojačava proizvodnju kolagena i pomaže povećati apsorpciju željeza.
IZVOR: AVAZ.BA