Anastasia Pavlyuchenkova će se suočiti sa Barborom Krejčikovom u finalu French Opena

Anastasia Pavlyuchenkova će se u svom prvom finalu Grand Slama suočiti s Barborom Krejčikovom nakon što je u četvrtak pobijedila Tamaru Zidansek u polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske.

Na posljednjem četvorku prvaka, Pavlyuchenkova će igrati za prvi Grand Slam naslov protiv pariške šljake, 15 godina nakon što je prva svjetska juniorka sa samo 14 godina.

Ruskinja je šest puta pala u četvrtfinalu slama tijekom 10 godina prije nego što je u utorak pobijedila Elenu Rybakinu, ali trebao joj je samo jedan pokušaj u polufinalu, isprativši Slovenca Zidanseka 7-5 6-3.

Pavlyuchenkova će se suočiti s Krejčikovom, koja je postala prva Čehinja u posljednjih 40 godina koja je došla do finala Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je pobijedila 17. nositeljicu Grke Mariju Sakkari sa 7-5, 4-6, 9-7 u natjecanju za grickanje noktiju.

Svjetska brojka 33 borila se s živcima cijelo vrijeme, ali na kraju se pokazala dosljednijom od Sakkari, koja se zategnula kada je servirala za meč pri rezultatu 5-4 u trećem setu.

Zidansek je bio autsajder krajnje neočekivanog finalnog četvero, od kojih niko nikada prije nije stao na ovu scenu na slamu.

S 85-om rangom, 23-godišnjakinja je u posljednjih osam osvojila napetu bitku s Paulom Badosa, držeći je za živce kad je to računalo.

I ovdje je na startu izgledala staloženije od para, ali Pavlyuchenkova je počela računati velike udarce i prešla u vođstvo od 5-3.

Nije bila u mogućnosti da servira set, Zidansek je povukao nečuvenog pobjednika nadzemnih igrača nad glavom kako bi joj pomogao u brejku, ali dvostruka greška Slovenke tada ju je predala protivnici.

Pavlyuchenkova je uvijek bila ispred u drugom setu i držala je zajedno s nagradom na vidiku, prikupivši svoju prvu meč loptu kada je Zidansek izbušila backhand.

Nije bilo velikog slavlja od strane 29-godišnjakinje, koja je jednostavno duboko udahnula prije nego što si je dopustila zadovoljan osmijeh dok je pokušavala unijeti svoje postignuće.

Maria Sharapova, posljednja Ruskinja koja je osvojila naslov ženskog singla na Roland Garrosu, brzo je zacvrkutala svoje divljenje pobjedi svoje sunarodnice.

PROČITAJTE VIŠE: Novak i Rafa mogu da se sastanu već u polufinalu RG

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)