Najukusnije punjene paprike po ovom receptu

Punjene paprike
Jelo koje nas podsjeća na ljeto

Punjene paprike, rekli bismo jelo koje nas podsjeća na ljeto i bezbrižnost. Ovo je jedno od onih jela koja se uglavnom kuhaju po metodi "svega pomalo" i svako ima neki svoj recept, pa tako i mi..

Potrebno je:

  • paprike babure
  • 400 g mljevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2-4 čehna bijelog luka
  • 1 veći paradajz svježi
  • 50 g obarene riže
  • 1 jaje
  • crvena mljevena paprika
  • 1 rendana mrkva
  • biber, so, ulje
  • 1 kašika brašna
  • 200 ml kuhanog paradajza

Priprema:

Na ulju propržiti sjeckan crni luk i rendanu mrkvu. Dodati sjeckan bijeli luk. Ubaciti obarenu rižu, mljevenu papriku, posoliti i pobiberiti, ubaciti jaje i sve izjednačiti.

Skloniti sa šporeta i ubaciti to u mljeveno meso i rukama izjednačiti ili kašikom i puniti paprike. Zatvarati kriškama paradajza.

Redati u podmazan pleh. U 200 ml vode dodati paradajz i kašiku brašna i sipati u pleh sa paprikom. Pouljiti i peći sat vremena na 200 stepeni.

Najidealniji prilog je pire krompir

Prijatno!

Pročitaj više:Pečene paprike sa puretinom i Mozzarellom – novi recept

Pratite recepte na Miris Kuhinje

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)