Piletina je uvijek dobar prijedlog za ručak. Prednosti piletine za zaposlene žene je taj što se vrlo brzo sprema. To je jedan od razloga zašto se odlučujemo za ovu vrstu mesa. Piletina može itekako biti ukusna i može se spremiti na mnogo načina. Već smo imali recepte sa piletinom, a danas donosimo još jednan. Probajte, bićete oduševljeni!
Sastojci
1/2 kg pilećih šnicli (4-5 komada)
2 crvena luka malo veca
2 čehna bjelog luka
2 velike kašike brašna (25 g)
250 ml vrele vode
1/2 povrtne kocke za supu
200 ml pavlake za kuhanje
so, biber, paprika, vegeta
50 g ribanog gouda sira
peršun po ukusu
Priprema - sočna piletina
Pileće šnicle dobro začiniti sa paprikom, vegetom, malo ulja dodati.
Pržiti ih u dobro zagrijanoj tavi par minuta sa svih strana. Skloniti ih iz tavei prebaciti u posudu u koju ćete peći jelo. U tu istu tavu dodati po potrebi malo ulja pa oba luka kratko upržiti, brašno preko dodati i dobro izmješati.
Usuti sad pavlaku i vrelu vodu u koju ste dodali kocku za supu, peršun sitno sjeckan dodatii dobro izmješati. Kuhati par minuta pa to preliti preko šnicli. Rendani sir preko raspodjeliti i peći na 200 stepeni 25-30 minuta dok se ne dobije fina zlatno/braon boja. Vaša sočna piletina je spremna. Kao prilog možete služiti rižu, krompir ili neko drugo povrće po želji.
Više recepata potražite na Mris Kuhinje
Pročitaj više: Piletina na poseban način, obavezno probajte!