Vjerovatno ste čuli za punjeni Haselbek krompir ili harmonika krompir ili lepeza krompir – isječe se na par mesta. Ključni dio pripreme je, naravno, sječenje krompira, ali da donji dio ostane netaknut. Između isječenih dijelova se stavi sir, začini ili fil po želji.
Na isti način možete da pripremite i piletinu.
Isjecite komad pilećih prsa kako je prikazano na slici, pa ih posolite i pobiberite po ukusu.
Ovako pripremljenu piletinu predlažemo da ispunite prethodno proprženim špinatom na maslinovom ulju, sa rikotom i mocarelom. Na kraju narendajte kačkavalj preko piletine i začinite alevom paprikom. Stavite na papir za pečenje i ubacite u rernu na 20-25 minuta, da se ispeče na 200 stepeni. Vaša piletina je tada gotova.
Više recepata potražite na ; Miris Kuhinje
Pročitaj više: Fina piletina u tortilji: Gotovo za 20 minuta