Rijetki su oni koje ne vole piletinu, posebno pileća prsa, koja su uvijek sjajna ideja za ukusan i zdrav obrok. A ako tome dodamo još umak, onda je ugođaj potpun.
Pileći odresci u umaku
Potrebno:
4 pileća odreska
1 dl soka od grožda
250 g šampinjona
1 dl kiselog vrhnja
80 g margarina
so
Priprema:
Odreske istucite čekićem za meso te popržite sa svih strana na polovici margarina, prelijte sokom od grožda i pirjajte dok sok od grožđa ne ispari.
U međuvremenu šampinjone izrežite na listiće i pirjajte na preostalom margarinu. U pržene odreske dodajte kiselo vrhnje i šampinjone i kuhajte dok se ne zgusne i vaši pileći odresci su spremni. Servirajte po želji uz neki prilog.
Pročitaj više: Makaroni sa sirom za svaki dan – preukusno!
Pročitajte više recepata: Miris Kuhinje